Miljövänlighet

ÅTGÄRDER ÄR VIKTIGARE ÄN STORA ORD

Paneelit260418250

Förnybar el
Sedan 2010 har vi endast använt koldioxidneutral el i all vår verksamhet. I maj 2018 installerades 228 solpaneler på taket av vår fabrik. Under det första driftåret (4 maj 2018-3 maj 2019) var panelernas utbyte 54 MWh, eller något mer än en fjärdedel av vår elförbrukning. Med detta belopp skulle elbilen ha färdats sträckan från jorden till månen och 270 000 km även i vintertestet av Teknikens värld.

Tyger
De basmaterial vi använder är oftast 100 % polyester eller 100 % naturmaterial, t.ex. bomull och linne. Polyestrar är också tillgängliga tillverkade av (RC) återvunnen polyester. Tyger och stickade plagg köps endast från operatörer som uppfyller miljökraven, främst från Europa. Tyger och stickade plagg tillverkade i Finland används så mycket som möjligt. Du bör också läsa VTT:s studie om koldioxidavtrycket för tryckta textilier Environmental performance of future digital textile printing.

Återanvändning och kassering
Vi rekommenderar starkt att produkterna återvinns:
    • Flaggande produkter kan göras till små produkter efter reklamanvändning, t.ex. väskor, förkläden, dukar.
    • Tyger för slutanvändning kan användas som skyddstyger för anläggningsarbeten.
    • Produkter som har använts under en kort tid kan skänkas till skolor och dagis som hantverk förnödenheter.
    • Slutförbrukade produkter kan också returneras fortfarande så att vi kan återvinna dem.
Små partiklar och föroreningar fästa på produkter som har stått i fria luften under lång tid förhindrar att de är meningsfulla och säkra återanvändning. Produkterna vi tillverkar kan kasseras genom förbränning utan skadliga utsläpp, som kommer från t.ex. vid kassering av vanliga PVC-produkter (t.ex. vinyler). Vår produktion använder inte PVC-baserade råvaror, material eller deras derivat.
I bästa fall, som ett återanvändbart och lätt att lagra material, är tyget perfekt lämpat som reklammaterial för upprepade kampanjer och evenemang.< /p>

Tryckfärger och avfallshantering
Vår produktion använder inte plastisolbläck som innehåller PVC och mjukgörare, utan endast vattenbaserade tryckfärger. Det enklaste sättet att identifiera vattenbaserade tryckfärger i produkter är att de tål strykning. Tryckfärgerna tas bort så exakt som möjligt från trycktabellerna innan de tvättas, så att belastningen i avloppsvattnet blir så låg som möjligt. I november 2018 förnyade vi exponeringen av diagrammen, vilket gjorde filmer och deras kemikalier till ett minne blott. Vårt processvatten kommer att renas från och med den 12 december 2019 vid Tommola reningsverk i Pälkäne som har en bra biologisk reningsprocess. Vi levererar överskottsfärgerna till Ekokems avfallsreningsverk i Riihimäki för omhändertagande.

Fast avfall sorteras så att andelen faktiskt deponiavfall förblir så låg som möjligt.

Transport
I både köp och försäljning av produkter försöker vi undvika flygtransporter när det är möjligt. Vi kräver att våra arbetare, materialleverantörer och intressenter följer vår princip:

"Vi föreställer oss tyger – lämnar inga spår"

Miljövänlighet - Printscorpio

Inga produkter tillgängliga än

Håll ögonen öppna! Fler prdoukter kommer att visas här när de läggs till.

Loading...