Hur länge håller en flagga eller vimpel i bruk?

Flaggans användningstid bestäms av hur länge den har varit i stången, Finlands flagga håller 5-25 år i normal användning. Men flaggor som är i stången dygnet runt och husbondsvimplar håller en mycket kortare tid. Med reklamflaggor lönar det sig att förbereda sig för 1-3 flaggor per år. Husbondsvimplar håller från 6 månader till flera år.

Flaggan eller vimpeln går normalt sönder på den fria sidan när flaggan gnuggar mot sig själv. Med andra ord fria hörn börjar raffla. Med Aitoos flaggfabriks Flagplus- behandling kan tygets gnuggresistans förbättras. i glesbygder är problemet att små partiklar fäster sig i tyget och sliter flaggan på samma sätt som sandpapper.

Om flaggan slits snabbare är det ofta antingen flaggstångens eller ett träd i närheten som gnuggar på flaggan. Alla flaggans vassa hörn minskar flaggans användningstid.

När det stormar lönar det sig att ta ner flaggan, för storm vindarna kan vara för mycket för flaggans elasticitet. Lite på samma sätt som en järnfjäder: Håller normal sträckning men bryts enkelt då för mycket kraft används.

Miten kauan lippu tai viiri kestää käytössä? - Printscorpio

Inga produkter tillgängliga än

Håll ögonen öppna! Fler prdoukter kommer att visas här när de läggs till.

Loading...