Miten kauan lippu tai viiri kestää käytössä ?

Miten kauan lippu tai viiri kestää käytössä ?

Lipun käyttöikään vaikuttavat tangossaoloaika, tangon kunto ja tuuliolosuhteet. Suomen lippu kestää käytännössä 5-25 vuotta normaalikäytössä. Sen sijaan ympäri vuorokauden tangossa liehuvat liput ja isännänviirit kestävät huomattavasti pienemmän aikaa.

Normaali sääoloissa salkolippuja kuluu ympärivuorokautisessa liputuksessa pitkän ajan keskiarvona neuloksesta tehynä 2-3 kpl/tanko vuodessa ja kestoneuloksesta valmistettuna keskimäärin 1-(2) kpl/tanko vuodessa. 

Isännänviiri kestää yleensä noin vuoden. Kestoikä voi kuitenkin vaihdella puolesta vuodesta useaan vuoteen. Yötä päivää käytettävään isännänviiriin suosittelemme Jetmesh-, Jetmesh-kierrätyskuitu-, Texmesh- tai Texmesh-kierrätyskuituneulosta.


Lipun normaali hajoaminen alkaa lipun tai viirin vapaasti liehuvan puolen hankautumisella itseään vasten. Toisin sanoen vapaat kulmat alkavat rispaantumaan. Kestävimpiä materiaaleja ovat Jetmesh-, Jetmesh-kierrätyskuitu-, Texmesh- ja Texmesh-kierrätyskuituneulos. Taajamissa ongelmana ovat ilman pienhiukkaset, jotka tarttuvat kankaaseen kiinni ja kuluttavat kangasta hieman santapaperin lailla.


Jos lippu kuluu nopeammin, on syynä yleensä hankautuminen tangon saumaan tai lähistön puihin. Jos tangossa on pystysauma, se kannattaa asentaa paikan tuulisimpaan suuntaan. Kaikki tangossa olevat terävät särmät pienentävät lipun käyttöikää.


Myrskyillä liput kannattaa ottaa pois tangosta, koska myrskytuulen voima voi olla liikaa kankaan elastiselle rakenteelle. Hieman samalla tavoin kuin metallijousi kestää normaalivenytystä hyvin pitkään mutta napasahtaa kerrasta poikki, kun vetovoima on liian suuri.

Miten kauan lippu tai viiri kestää käytössä ? - Printscorpio

Tuotteita ei ole vielä saatavilla

Pysy kuulolla! Lisää tuotteita näytetään täällä sitä mukaa kuin niitä lisätään.

Loading...